top of page

Overweight of Undermuscled?

Als men aan sporten denkt, denkt men meestal aan afvallen. Dat terwijl het opbouwen van spieren van groter belang is dan het verliezen van vet.


Je spieren zijn het grootste orgaan in je lichaam en zijn een belangrijke factor voor je gezondheid en levensduur. Terwijl iedereen zich nu richt op overgewicht of een te hoog vetpercentage, is er op de achtergrond een tekort aan spiermassa aanwezig bij de meeste mensen.

Spierafname (sarcopenie) begint over het algemeen vanaf je 30e levensjaar. Als je niet aan krachttraining doet zal er geen nieuwe aanmaak zijn van spiermassa en dat resulteert op de lange termijn in verminderde zelfredzaamheid en valincidenten bij ouderen.


Ook als je nog niet ‘oud’ bent is het van belang je spieren op de juiste manier te trainen.

Want hoe meer spieren je hebt, hoe sterker je bent en hoe sterker je immuunsysteem is. Daarnaast zorgen spieren ervoor dat je een hogere verbranding hebt, minder snel ontstekingen hebt en sneller hersteld van een breuk of ziekte.


Wil je gaan starten met training? Of wil je weten of je nu op de juiste manier traint? Bij Performance Studio Hoofddorp zorgen we ervoor dat je met de juiste techniek traint en op een verantwoorde manier aan een sterk lichaam bouwt.


Neem contact met ons op via www.performancestudiohoofddorp.nl en wij helpen je verder.

WIL JIJ OOK ERVAREN HOE HET IS OM GOED TE BEWEGEN VOOR EEN STERK EN PIJNVRIJ LICHAAM?

MELD JE DAN AAN VOOR EEN GRATIS PROEFLES

bottom of page